تکنولوژی

آموزش پیدا کردن کد IMEI گوشی موبایل ✔️ IMEI یا سریال گوشی چیست؟

کد IMEI یا سریال گوشی، اختصار شده ی International Mobile Equipment Identity و به معنای شناسه ی بین المللی تجهیزات موبایل و یک کد 15 رقمی است. این کد یک کد منحصر به فرد مختص هر گوشی است و مانند اثر انگشت می‌باشد. در واقع دو دستگاه موبایل نمی توانند IMEI یکسانی داشته باشند.  در ایرانیجو روشهای یافتن کد IMEI گوشی و کاربرد آن را بررسی می‌کنیم.

کد IMEI چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

شرکت های موبایل سازی برای هر تلفن همراه یک کد انحصاری (یا یک شماره سریال) را ثبت می‌کنند که این کد تا پایان عمر آن دستگاه ماندگار خواهد بود.

کد IMEI چیست؟ چطور پیدا کنیم؟ چه کاربردی دارد؟
کد IMEI چیست؟ چطور پیدا کنیم؟ چه کاربردی دارد؟

این کد روی جعبه، فاکتور خرید و بعضا برگه ی گارانتی نوشته شده است. کد IMEI فقط با خود دستگاه موبایل مرتبط است و هیچ ارتباطی با سیم کارت و یا سیستم عامل آن تلفن همراه ( Android، Ios) ندارد.

شکل ظاهری کد IMEI 

شماره استاندارد IMEI یک رشته ی چهارده رقمی به علاوه یک رقم بررسی است که در مجموع 15 رقم می باشد. 

علاوه بر این 15 رقم، یک رشته 16 رقمی نیز وجود دارد که شامل اطلاعات نسخه نرم افزاری مربوط به دستگاه است که به IMEISV معروف است.

قالب کلی کد IMEI به شکل AA-BBBBBB-CCCCCC-D دیده می شود. 

هدف استفاده از کد IMEI

کد IMEI از اهمیت بالایی برخوردار است و یادداشت و ثبت آن، بسیار حائز اهمیت است. این موضوع هنگام دزدیده شدن و یا در معرض آن قرار گرفتن، بیشتر به چشم می آید.

پس میتوان اینطور گفت که هدف از استفاده ی کد IMEI، شناسایی تلفن های همراه و در مواقع ضروری مسدود کردن آن ها به وسیله ی شبکه است که به راحتی می توانند آن را توسط اپراتورهای مخابراتی ردیابی کنند.

مرتبط:   ربات ChatGPT چیست؟ آموزش استفاده از هوش مصنوعی چت جی پی تی

روش های پیدا کردن کد IMEI گوشی

برای یافتن کد IMEI موبایل خود میتوانید با شماره گیری کد *#06# به راحتی کد دستگاه خود را پیدا کنید. (ستاره، مربع، صفر، شش، مربع )

آموزش پیدا کردن IMEI با کد 06
آموزش پیدا کردن IMEI با کد 06

روش دوم برای یافتن کد IMEI

طبق مسیر هایی که با توجه به نوع گوشی در ادامه ارائه می شود، می توان اقدام نمود:

سیستم عامل IOS

در سیستم عامل IOS

گزینه تنظیمات یا Setting را انتخاب کنید.

گزینه General

در صفحه تنظیمات گزینه جنرال یا سیستم (System) را انتخاب کنید

گزینه About

گزینه About یا درباره دستگاه را انتخاب کنید تا کد IMEI را بدست آورید.

یافتن کد IMEI در سیستم عامل Android

اگر گوشی شما از سیستم عامل اندروید استفاده میکند، گزینه های زیر را انتخاب کنید:

  • Setting
  • About Phone
روش پیدا کردن کد IMEI در گوشی اندروید
روش پیدا کردن کد IMEI در گوشی اندروید

دستگاه های Sony یا  Sony Ericsson قدیمی

 از چپ به راست کلیک کردن *Right*Left*Left*Left*

دستگاه های Blackberry یا Sony Ericsson جدید

Options> Status

در صورت گم شدن و یا به سرقت رفتن گوشی چطور کد IMEI آن را به دست بیاوریم؟

هنگامی که گوشی گم می شود یا مورد سرقت قرار می گیرد، برای این که بتوانید به راحتی آن را از طریق مراجع قضایی پیگیری کنید، نیاز است کد IMEI را داشته باشید. در ادامه روش های مختلف را بررسی می کنیم.

روش اول: یافتن کد IMEI از طریق برچسب روی جعبه ی گوشی

تمام جعبه های موبایل برچسبی بر روی آنها نصب شده است که کد IMEI و شماره سریال دستگاه را به راحتی می توان روی آن مشاهده کرد. 

روش دوم: به دست آوردن کد IMEI از طریق فاکتور خرید گوشی

در صورتی که فاکتور خرید در اختیار و در دسترس باشد، می توان به آن مراجعه کرد و شماره ی IMEI که روی آن درج شده را بررسی نمود.

مرتبط:   آموزش سوزاندن سیم کارت (ایرانسل، همراه اول، رایتل)

روش سوم: پیدا کردن کد IMEI از طریق گوگل( Google)

این روش زمانی کاربرد دارد که گوشی دزدیده شده باشد و دسترسی به آن و حتی جعبه ی گوشی نداشته باشید، باید به شکل آنلاین و از طریق گوگل برای آن اقدام نمایید. برای این کار باید به Google Dashboard مراجعه کرد.

روش چهارم: یافتن کد IMEI از طریق اپل آی دی (Apple ID) 

این روش برای کسانی که تلفن همراه آنها آیفون است، و به آن دسترسی ندارند، باید به صورت آنلاین به قسمت مدیریت اپل آی دی خود رفته و از طریق آن، مراحل خواسته شده را طی کرده و کد مورد نظر را به دست آورد.

روش پنجم: پیدا کردن کد IMEI از طریق سامانه همتا

برای این کار باید وارد سامانه ی همتا شد. سپس باید کد ملی و شماره ی سیم کارتی که گوشی با آن رجیستر (Register) شده را، وارد نمود. با این کار می توان وارد پنل کاربری خود در این سامانه شد. بعد از این کار می توان کد مد نظر را دریافت کرد.

روش ششم: به دست آوردن کد IMEI از طریق پرینت مکالمات از مخابرات

این روش آخر برای زمانی است که به هیچ کدام از 5 مورد گفته شده در بالا، دسترسی کافی نداشته باشید. پس باید به مخابرات مراجعه کرده و درخواست پرینت مکالمات خود را داشته باشید تا به وسیله ی آن بتوانید کد را دریافت کنید. 

نحوه پیدا کردن کد IMEI دوم در گوشی های دو سیم کارت

باید به این نکته توجه داشت که گوشی هایی که دارای 2 سیم کارت هستند، دارای 2 کد IMEI هستند. پس هنگامی که گوشی مفقود می شود، باید هر دو کد IMEI را داشت و هر دو را در مراحل های گفته شده وارد کرد.

مرتبط:   استعلام سیم کارت با کد ملی (ایرانسل، همراه اول، رایتل)

البته این موضوع را باید در نظر گرفت که اگر برای گوشی های دو سیم کارت، با پیگیری روش های گفته شده، تنها یک کد IMEI نمایش داده شد، برای ردیابی گوشی، همان یک کد کافی می باشد.

 نحوه تبدیل کد IMEI چهارده رقمی به IMEI پانزده رقمی

زمانی که به علل مختلف، به کد IMEI دسترسی ندارید، و پس از دریافت آن با روش های گوناگون، اگر کد دریافتی 14 رقمی باشد، مورد قبول پیگیری های قضایی نخواهد بود. پس باید آن کد را به یک کد 15 رقمی تبدیل کرد.

برای تبدیل کد 14 رقمی به کد 15 رقمی، باید با سامانه های پشتیبانی تماس گرفت. در غیر این صورت آن کد IMEI فاقد اعتبار است.

سخن نهایی

همانطور که اشاره شد، کد IMEI یک کد و شناسه ی 15 رقمی منحصر به فرد برای هر تلفن همراه است که بر روی جعبه ی تلفن همراه، فاکتور خرید یا برگه گارانتی، نمایش داده می شود. این کد کمک بسیاری به ردیابی تلفن همراه به علت های گوناگون مثل سرقت، گم شدن، مفقود شدن و… می کند که باید با ارائه ی این کد به مراجع قضایی آن را پیگیری کرد. 

پیگیری ها می توانند روش های گوناگونی داشته باشند، که با توجه به نوع گوشی و نوع مفقودی و دارا بودن یا نبودن جعبه ی گوشی یا فاکتور خرید آن، باید اقدام نمود. 

همچنین باید در نظر داشت که این کد ربطی به سیم کارت ندارد، ولی اگر گوشی دو سیم کارت است، باید دو کد IMEI داشت مگر در برخی مواقع خاص که برای هر دو یک کد ارائه می شود.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا