بهشهر کجاست؟ بررسی نقشه، مساحت، آب و هوا + جمعیت
یکی از معروف ترین و زیباترین شهرهای استان مازندران بهشهر است. این شهر با مساحتی حدود 1416 کیلومتر مربع در شرقیترین قسمت مازندران قرار دارد. این شهر میزبان همیشگی علاقمندان به طبیعت گردی و تفریحات ساحلی بوده است. در ادامه با ایرانیجو به معرفی بیشتری از این شهر می پردازیم.
بهشهر کجاست؟
شهر بهشهر از سمت شمالی با تالاب و خلیج میانکاله، از سمت شرقی با شهرستان گلوگاه، از قسمت غربی با دو شهرستان ساری و نکا و در نهایت از سمت جنوب با دامنههای البرز و شهرستان دامغان همسایه است.
بهشهر از شهرهای بسیار محبوبی است که با جاهای دیدنی فراوان و دوستداشتنی، بسیار مورد توجه گردشگران قرار دارد و سالانه گردشگران بسیاری برای بازدید از جاذبه های طبیعی آن از نقاط مختلف کشور به آن سفر می کنند.
نام قدیمی بهشهر
بهشهر یک شهر زیبا با تاریخی چند هزار ساله است که در زمان قدیم آن را اشرف شهر صدا میکردند. با وجود دیگر نامهایی که از آن یاد میشد، اشرف البلاد نامی بود که بیشتر مردم به این شهر می گفتند.
دلیل نامگذاری این شهر به اشرف البلاد نیز سفر های زیادی بود که مادر شاه عباس صفوی به این شهر می آمد و این شهر شهر مورد علاقه این پادشاه بزرگ بود و در اصل او این شهر را به اقامتگاه تابستانه پادشاه تبدیل کرده بود. از دیگر نام های این شهر میتوان به پنجاه هزار و کبود جامه نیز اشاره کرد.
لوکیشن بهشهر روی نقشه گوگل
در تصویر زیر لوکیشن بهشهر قابل مشاهده است که با کلیک روی آن میتوانید آن را واضح تر و دقیق تر مشاهده کنید.
جمعیت بهشهر
بهشهر پس از شهرهای بابل، ساری، آمل و قائمشهر، یکی از پرجمعیتترین شهرهای استان مازندران است و جمعیت آن طبق سرشماری سال 1395 چیزی بیش از 168 هزار و 769 نفر اعلام شده است.
تاریخچه بهشهر
شهر های کشور ایران اغلب بسیار زیبا هستند که هر کدام داستان و تاریخچه خاص خودشان را دارند. همانطور که گفتیم بهشهر نیز یکی از شهر های شمالی ایران است که تاریخچه ای بسیار غنی و طولانی دارد.
بهشهر در زمان قدیم با اسم هایی مانند: تمیشان، آسیابسر، نامیه، هزاره و خرگوران شناخته میشده است. پس از زمانی که شاه عباس، به عنوان شاه ایران بر تخت پادشاهی خود می نشیند، به این دلیل که مادر او اهل بهشهر بود، آنجا را به عنوان پایتخت تابستانی خودش برگزید و آن را اشرفالبلاد، به معنای بهترین و شریفترین شهرها نامگذاری کرد. اما تحقیقات محققان نشان می دهد که قدمت بهشهر حدود 10 هزار سال پیش از میلاد مسیح و دوره غارنشینی انسان است.
بهشهر و ناحیه جنوبی مازندران، از نظر سیاسی و نظامی دارای اهمیت بسیار زیادی بوده است و به همین دلیل این مناطق برای شاهان فوقالعاده اهمیت داشته است.
اقتصاد
بهشهر شهری بسیار مهم از نظر اقتصادی در کل کشور است. اقتصاد بهشهر وابسته به کشاورزی و باغداری و همچنین برخی از تولیدات کارخانهای می باشد. انواع میوه و مرکبات، انار، نارنگی، پرتقال، برنج و دانههای آفتابگردان بخشی از اقتصاد این شهر را تامین میکنند. همچنین وجود کارخانههای روغن نباتی، صابون و چیتسازی نیز که از قدیمیترین کارخانههای این شهر است، بخش مهمی از اقتصاد شهر را تشکیل داده است.
آبوهوای بهشهر چگونه است؟
برای سفر کردن هر گردشگری در ابتدا باید آب و هوا و دمای شهر مقصد را از قبل بررسی کند تا بتواند برای سفر خود برنامه مناسبی داشته باشد. شهر بهشهر از جمله شهرهای شمالی با هوای معتدل و مرطوب است که شما با سفر به آن لازم نیست به هیچ عنوان نگران نامطلوب بودن هوا باشید.
به علت موقعیت جغرافیایی بهشهر، که در جنوب این شهر کوهستان و در شمال آن دشت قرار گرفته این شهر دارای آب و هوای سرد و معتدل در مناطق کوهستانی و تراس و زمینهای قابل کشت در دشت های میانکوهی آن هستیم.
این شهر جز اقلیم معتدل و مرطوب می باشد، که بیشترین درجه حرارت را در تابستان با دمای بالای 36 درجه سانتیگراد و کمترین دما را در زمستان با منفی 1 درجه دارد.
بهترین زمان سفر
شهر های شمال کشور ایران اغلب سرسبز و بسیار خاص هستند. تمامی گردشگران و توریست ها در سال برای یکبار هم که شده قطعا به شمال کشور سفر و شهر بهشهر سفر میکنند.
بهترین زمان سفر برای بازدید از آن فصل بهار و فصل پاییز می باشد. در فصل تابستان از مرداد ماه تا اواسط شهریور رطوبت بهشهر به میزان زیادی افزایش پیدا می کند، چرا که این شهر میان دریا و کوه قرار دارد و هوا به شدت شرجی است. با این حال بهشهر در تمامی ماه های سال میزبان گردشگران بسیار زیادی می باشد.
سوغات بهشهر
همانطور که گفتیم اقتصاد این شهر وابسته به محصولاتی که تولید میکند است. این محصولات که بسیار هم در ایران این شهر را مشهور کرده اند، انار ترش و شیرین، پرتقال، برنج، دانه های روغنی آفتابگردان و نارنگی می باشد. از دیگر محصولاتی که سوغاتی اصلی این شهر محسوب می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- ترشی
- مربا
- نان و شیرینی
- شربت
- میوه
- صنایع دستی
فاصله بهشهر تا تهران
مسیرهای مختلفی برای رسیدن به این شهر وجود دارد، اما با در نظر گرفتن پایتخت کشور یعنی شهر تهران به عنوان مبدا دو مسیر اصلی این گونه می باشد:
مسیر اول که به شما پیشنهاد میکنیم از تهران به سمت پردیس است. در ادامه به سمت پارک جنگلی لار، بابل، آمل، ساری، قائمشهر و نکا حرکت کرده تا به بهشهر برسید. فاصله این مسیر از تهران تا بهشهر 299 کیلومتر می باشد، که حدود 4 الی 5 ساعت زمان برای طی کردن آن نیاز دارید.
مسیر دوم کمی طولانیتر اما بسیار زیباتر از مسیر اول می باشد. این مسیر از دماوند عبور میکند، به این شکل که شما از تهران به سمت دماوند، فیروزکوه، ساری، قائمشهر و نکا حرکت میکنید و در نهایت به آن میرسید. کل این مسیر حدود 320 کیلومتر است که شما حدود 4 ساعت و نیم تا 5 ساعت زمان لازم دارید تا آن را طی کنید.
جاهای دیدنی بهشهر
بهشهر از شهر های بسیار متفاوت و بسیار زیبای استان مازندران است. این شهر دارای جاذبه های طبیعی و مکان های دیدنی بسیار زیادی است که آنها یادگار شاهعباس صفوی می باشد. جذابیت جاهای دیدنی بهشهر به این است که حتی در بناهای تاریخی و قدیمیش هم فضایی سرسبز و هوایی خوش برای لذتبردن وجود دارد.
آبشار، غار، تالاب، جنگل و دریا و آتشکده، موزه و کاخ و کشتی همه اینها از دیدنی های شهر هستند که در ادامه با ایرانیجو به معرفی این جاذبه ها خواهیم پرداخت.
- باغ عباس آباد
- باغ چهلستون اشرف
- کاخ صفی آباد
- قبرستان سفید چاه
- روستای یخکش
- باغ چشمه عمارت
- سایت موزه گوهر تپه
- آبشار اسپه او
- غار باستانی هوتو و کمربند
- آتشکده کوسان
- آبشار سنگ نو
- تالاب میانکاله
- دریای چهار فصل
- منطقه حفاظت شده هزار جریب
- بندر امیرآباد
- کشتی صفوی
- خانه شهریاری
باغ عباس آباد
یکی از مهم ترین و زیباترین جاذبه های تاریخی بهشهر باغ عباس آباد است که در دوران صفویه ساخته شده است. پادشاهان صفوی از آنجا بهعنوان ییلاق استفاده میکردند باغ دارای بنایی تاریخی و باشکوه است.
این باغ که به دستور شاه عباس اول ساخته شد سپس پادشاهان صفوی از آن بهعنوان ییلاق استفاده میکردند و باغ دارای بنایی تاریخی و باشکوه است.
باغی با معماری بسیار خاص و داشتن دریاچهای بزرگ نمادی از باغهای ایرانی است و شکوه و زیبایی خاصی دارد. عباسآباد از باغهای تاریخی ایرانی است که در میراث جهانی یونسکو ثبت است. در این باغ بزرگ سد که جزو جاهای دیدنی عباس آباد به حساب میآید، دریاچه، حمام، برج آجری و آسیاب آبی ساخته شده است.
باغ عباس آباد در فاصله زمانی نیم ساعته از مرکز شهر قرار دارد و شامل سد عباس آباد، دریاچه سد، مخزن، آسیاب آبی، برج آجری، سکوهایی برای کمپینگ، تفریحاتی نظیر قایق سواری، اسب سواری و همچنین رستوران های خوب است.
آبشار اسپه او
یکی از زیبا ترین آبشار های بهشهر آبشار اسپه او است که معنای نام آن آب سفید می باشد. این آبشار در ارتفاعات البرز با 7 طبقه پلکانی، نمای بسیار زیبایی دارد که برای عکاسی بسیار مناسب می باشد. سرچشمه آبشار در کوه سیاخانی و زیر درختی کهنسال قرار دارد. این آبشار پس از طی کردن مسافتی زیاد به حوضچههای آهکی میریزد.
سراسر مسیر آبشار از خزه پوشیده شده است. این آبشار با ارتفاع حدود 100 متر از چشمه ای که از شکاف سنگی زیر درختی کهنسال می جوشد، سرچشمه می گیرد.آبشار اسپه او در 30 کیلومتری بهشهر به سمت کردکوی در نزدیکی پاسند واقع شده است.جنگلنوردی و راهپیمایی در مسیر این جنگل، آبشار و رودخانه تجربهای دلنشین است.
کلام آخر
بهشهر از شهر های زیبا و سرسبز استان مازندران است. این شهر دارای جاذبه ها و مکان های دیدنی طبیعت بسیار زیادی است که میتواند برای گذراندن تعطیلات آخر هفته شما بسیار مناسب باشد. این شهر قدمت بسیار بالایی دارد و این موضوع با وجود اسناد تاریخی در آن با قرارگیری در ناحیه جنوبی دریای مازندران همواره از نظر سیاسی تاریخی و نظامی حائز اهمیت بوده است. این شهر به عنوان یکی از بهترین مناطق برای زندگی در شمال ایران از گذشته تا به امروز است.