سن مهد کودک، بهترین سن مناسب مهدکودک چیست؟
شاید برای شماهم سوال پیش آمده باشد که بهتر است از چه سنی فرزندتان را به کودکستان بفرستید؟ مناسب ترین سن برای فرستادن کودک به مهد کودک برای همه یکسان نیست. اینکه فرزندتان از چه سنی بهتر است به مهد کودک برود به عوامل متعددی وابسته است. به همین دلیل ممکن است کمی در زمان فرستادن کودکتان به مهد دچار تردید شوید. در ایرانیجو به بررسی این مسئله می پردازیم.
چه سنی برای فرستادن کودک به کودکستان مناسب است؟
فرزند شما روز به روز نیاز دارد که که بیشتر مستقل تر شود؛ این روند از سن 3 سالگی آغاز میگردد. مهد کودک محیط مناسبی است برای اینکه این مراحل را به بهترین شکل سپری کند.
معمولا سن مناسب برای فرستادن کودک به مهد، پنج سال است. اغلب کودکان در سنین پنج و یا شش سالگی، مهارت های علمی، ذهنی و جسمی مورد نیاز برای شروع یادگیری و آموزش دیدن در مهد کودک را دارند. در صورتی که کودک نسبت به سایر کودکان زودتر به دنیا آمده باشد، ممکن است که این مهارت ها را دیر تر به دست آورد.
چه سنی که برای فرستادن کودک به مهد نامناسب است؟
کودکان زیر 3 سال بسیار به توجه پدر، مادر و خانواده نیازمند هستند و قبل از این سن امکان دارد به اختلال اضطراب جدایی دچار شوند. به همین دلیل توصیه نمیشود که قبل از 3 سالگی فرزندتان را به مهد بسپارید. در مهد توجه کافی به فرزندان نمیشود چون تعداد کودکان بیشتر است، در نتیجه امکان دارد که به روحیه فرزندتان آسیب وارد شود که در آینده ی آن بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
در صورتی که شرایط نگهداری کودک را ندارید بهتر است قبل از 3 سالگی، فرزندتان را پیش مادربزرگش بگذارید. و صبر کنید تا به سن مناسب مهد کودک برسد.
مهد کودک مناسب برای کودکان زیر 3 سال
اگر فرزندتان زیر 3 سال بود و مجبور به فرستاNن او به کودکستان بودید، پس در انتخاب مهد کودک بیشتر وسواس به خرج دهید. بهتر است برای کودکان زیر 3 سال، مهدکودک چنین ویژگی های را داشته باشد:
- تعداد مربیان کودکان این مهد کودک ها باید از تعداد مربیان مهد کودک های دیگر بیشتر باشد.
- توجه بیشتری به کودکان زیر 3 سال شود.
- مربی نباید به سرعت عوض شود و باید بتواند که در دوره طولانی، از کودک نگهداری کند.
- ارتباط مربی با این کودکان میبایست بیشتر باشد و زمان بیشتری را به آنها اختصاص دهد. مربی باید با کودکان بازی کند، حرف بزند، با آن ها بخندد، غذا بدهد و همچنین به خوبی آن ها تشویق کند.
- بهتر است که مربی خون گرم و صمیمی باشد، همچنین مسئولیت پذیر.
- مربی باید مهارت های اجتماعی را به کودک آموزش دهد و رفتار های مثبت او را تقویت کند.
- پدر مادر باید به این نکته توجه کنید که آیا مربی می تواند با کودکشان در این سن ارتباط برقرار کند یا خیر.
به انتخاب مربی و مهد کودک بسیار توجه کنید و در این مسئله ریز بین باشید؛ زیرا اگر به طور مکرر مربی و مهد کودک فرزندتان را تغییر دهید ممکن است، برای روحیه کودک خوب نباشد و به او استرس وارد شود.
فرستادن کودک به کودکستان را به تعویق نیندازید
طبق صحبت های دکتر کاترین گارفورد، اگر فرزندتان در محیطی خارج از مهد کودک مهارت های ذهنی، جسمی و علمی متناسب با سنش را کسب کند، فرستادن با تاخیر کودک به مهد و یا نفرستادن او درست نیست.
مهارت های مورد نیاز برای فرستادن کودک به مهد
پیش از اینکه کودکتان را به مهدکودک بفرستید باید مهارت هایی را به منظور خودکفایی فرزندتان در انجام فعالیت هایش، به او آموزش دهید. این مهارت ها عبارتند از:
مراقبت از خود
طبق سخنان گارفورت کودکان هنگامی که وارد مهد کودک میشوند، میبایست توانایی های مورد نیاز برای مراقبت از خود، از قبیل خوردن غذا و نوشیدنی، حمام رفتن، نظافت و پوشیدن لباس را از قبل یاد گرفته باشند.
کودکان این مهارت های گفته شده را باید از سن کم فرا گیرند چون مربی مهد کودک قادر به انجام این فعالیت ها برای چند کودک نیست.
کسب مهارت های اجتماعی
هنگام ورود به مهد کودک، کودک علاوه بر کسب مهارت های حرکتی میبایست مهارت های اجتماعی خود را در ابعاد مختلف نیز تقویت کند.
آمادگی لازم برای جدا شدن از پدر مادر
والدین موظف هستند که فرزندشان را، از نظر عاطفی برای جدا شدن از آن ها آماده کنند تا کودک بتواند در ساعت مشخصی از آن ها دور بماند.
توانایی لازم برای انجام بازی های گروهی
قبل از ورود به مهد کودک لازم است که کودک بتواند با سایر کودکان به صورت گروهی بازی کند و با آن ها به خوبی ارتباط برقرار کند.
توانایی لازم برای دفاع از خود
پدر مادر باید فرزندشان را زیر نظر داشته باشند تا ببیند که رفتار فرزندشان با سایر کودکان چگونه است و به او کمک کنند تا قوانین را رعایت کند. علاوه بر آن باید به کودک یاد بدهند که از خود دفاع کند و یا اگر درخواستی از دیگران داشت به راحتی بیان کند.
جمع بندی
در این مقاله از https://iraniju.ir سن مناسب برای مهد کودک را مورد بررسی قرار دادیم. همچنین به مهارت های لازم برای فرستادن کودک به مهدکودک را بیان کردیم.