ساوجبلاغ

معرفی روستای چندار، منطقه، امکانات، نقشه + مسیر دسترسی

روستایی با وسعت 650 کیلومتر مربع که بزرگترین حوزه استحفاظیه استان البرز است، چندار نام دارد و در ایرانیجو به بررسی و آشنایی بیشتر با این منطقه می‌ردازیم .

قلعه چندار
استانالبرز
شهرشهرستان ساوجبلاغ
محدوده جغرافیاییاطراف هشتگرد
پایان شمالیارتفاعات البرز و طالقان
پایان غربشهر جدید هشتگرد
پایان شرقکرج
پایان جنوبیهشتگرد و چهارباغ

چندار کجاست ؟

این روستا بزرگ‌ترین حوزه استحفاظیه استان البرز است که اکنون با بخش برغان ادغام شده است و به عنوان شهر کوهسار شناخته می‌شود. همچنین یکی از مناطق خوش آب و هوای شهرستان ساوجبلاغ است. معمولا ساکنین تهران و کرج برای تعطیلات و گشت و گذار در آخر هفته‌ها به اینجا می‌آیند.

موقعیت جغرافیایی

روستای چندار در نزدیکی مناطق زیر قرار گرفته است:

  • از سمت شمال با ارتفاعات البرز و طالقان
  • از سمت غرب با شهر جدید هشتگرد
  • از سمت شرق با کرج
  • از سمت جنوب با هشتگرد و چهارباغ

خرید ویلا در چندار

ساکنین کرج و تهران که در شهرهایی با آلودگی نسبتا بالا زندگی می‌کنند، علاقه‌مندان اصلی به خرید باغ و ویلا در این ناحیه هستند؛ زیرا چندار دارای آب و هوای بسیار مطلوبی می‌باشد و می‌توان از شلوغی و بزرگی شهرها، به این منطقه آمد.

آب وهوای روستا

چندار یکی از روستاهای ییلاقی با آب و هوایی عالی در کرج است که معمولا برای تفریح و گذراندن اوقات خوش در تعطیلات و آخر هفته‌ها به آنجا می‌روند. طبیعت این روستا چهار فصل است و دیدن منطقه در هر فصل، جذابیت خاصی برای خود را دارد.

آب و هوای چندار بسیار خوب است

جاذبه‌های دیدنی

قسمت کوهپایه‌ای چندار بین کوه و دشتی زیبا قرار گرفته است که بسیار چشم‌نواز است. دشت‌های این قسمت دارای باغ‌های زیبا با فضایی آرام برای گرداشگران و بازدیدکنندگان هستند.

روستای چندار

پل قدیمی قلعه چندار

پلی به قدمت دو سلطنت که در این منطقه قرار دارد. در این ناحیه، روستایی به نام بانو صحرا وجود دارد که در 1 کیلومتری جاده کردان قرار گرفته است. روی روخانه این روستا، پلی قدیمی است که از دو چشمه‌ی طاق بزرگ و کوچک می‌باشد.

پل قدیمی قلعه چندار

این پل از دوران صفویه در این منطقه ساخته شده است و تا اواخر دوره قاجار همچنان مورد استفاده بوده است. به گفته مهندسین این پل از سنگ و ملات ساروج ساخته شده است.

مرتبط:   رامجین کرج کجاست؟ بررسی منطقه، امکانات، دسترسی + عکس و نقشه
پل قدیمی چندار در بانوان صحرا

پیشینه مذهبی و انقلابی

مردم چندار از شیعیان و ارداتمندان اهل بیت هستند که این مسئله نشانه‌ای است برای وجود در مساجد، امامزادگان و حسینیه‌های قدیمی در این منطقه که به وفور دیده‎‌ می‌شوند. برگزاری مجالس عزاداری و سوگواری در ماه محرم و تعزیه، از بسیار قدیم در این قسمت رواج داشته است.

یکی از مهم‌ترین نشانه‌های قدمت مذهبی و تشیع این منطقه، مسجد جامع برغان است. این مسجد از جمله مساجدی است که قبل از صفویان توسط پادشاهان شیعه در آن زمان بنا شده. بر اساس مستندات موجود، قدمت این مسجد در حدود 800 سال پیش می‌باشد.

مسجد امام حسن مجتبی

مردم چندار در زمان جنگ

اهالی انقلابی روستا در دوران انقلاب، در مراسمات و راهپیمایی‌های پر شور علیه رژیم شاه حضور فعالی داشته‌اند و در دوران دفاع مقدس نیز در جبهه حق علیه باطل در بحث پشتیبانی از نیروهای مسلح دفاع می‌کردند.

بزرگان متولد شده در این منطقه

چندار در خود علمای بزرگی داشته است که عبارتند از:

  • آیت الله ملا محمد تقی برغانی
  • ملامحمد ملائکه برغانی
  • آیت الله علامه ملا محمد صالح برغانی
  • آیت الله سید احمد میرخانی

آمار شهدا در چندار

با توجه به اینکه اکثر خانواده‌های شهدا در تهران و کرج زندگی می‌کنند و برخی از شهدا در شهرهای همجوار دفن شده اند، آمار دقیقی از تعداد و اسامی آنها در دسترس ما نیست. ولی تعداد شهدای چندار و دهستان برغان بالغ بر 120 شهید تخمین زده شده است.

مرتبط:   سهیلیه کرج کجاست؟ 📌 بررسی [صفر تا 100] منطقه سهیلیه✔️

سخن پایانی

در این مقاله از ایرانیجو به معرفی روستای چندار (کوهسار) در ساوجبلاغ برای شما عزیزان پرداختیم و امکانات این منطقه از جمله نقشه، آب و هوا، ویلا و باغ و دیدنی‌های جذاب آن را برای شما به طور کامل مورد بررسی قرار داده‌ایم. امیدواریم که از خواندن این مطلب لذت ببرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا