چندار کرج : همه چیز در مورد چندار
چندار وسعتی معادل 650 کیلومتر مربع دارد که بزرگترین حوزه استحفاظیه استان البرز می باشد و در ادامه بررسی و آشنایی بیشتر با این منطقه می پردازیم .
فهرست
استان | البرز |
شهر | شهرستان ساوجبلاغ |
محدوده جغرافیایی | اطراف هشتگرد |
پایان شمالی | ارتفاعات البرز و طالقان |
پایان غرب | شهرجدید هشتگرد |
پایان شرق | کرج |
پایان جنوبی | هشتگرد و چهارباغ |
چندار کجاست ؟
چندار بزرگترین حوزه استحفاظیه استان البرز می باشد این بخش اکنون با بخش برغان ادغام شده است و به شهر کوهسار شناخته می شود .
چندار یکی از مناطق خوش آب و هوای استان البرز و شهرستان ساوجبلاغ است.
معمولا ساکنین تهران و کرج برای تعطیلات و تفریح این محله را برای استراحت و گشت و گذار انتخاب می کنند.
چندار از لحاظ نقشه جغرافیایی
- بخش چندار از سمت شمال به ارتفاعات البر و شهرستان طالقان
- از سمت غرب به شهرجدید هشتگرد
- از سمت شرق به شهرستان کرج
- از سمت جنوب به شهرهشتگرد و بخش چهارباغ منتهی می شود .
روستاهای قلعه چندار
از مهم ترین روستاهای چندار می توان به موارد زیر اشاره کرد: کردان ،
- اغشت،
- برغان،
- جلنگدار،
- سنج،
- سرحه،
- سیبان دره،
- ورده،
- بانوان صحرا،
- خوروین،
- ولیان،
- آجین دوجین،
- دوزعنبر،
- هرجاب
- ازنق
جاذبه های دیدنی چندار
قسمت کوهپایه ایی این منطقه بین کوهستان و دشتی زیبا قرار دارد که چشم هر گردشگری را به خود مغلوب می کند .
دشت های این منطقه دارای باغ های زیبا که فضای آرام و دل انگیزی را برای گرداشگران و بازدیدکنندگان داخلی و خارجی به وجود آورده است .
علاوه بر طبیعت زیبا و شگفت انگیز ، وجود تپه های متعدد در بخش های مختلف این بخش نشان از این است که چندار دارای پراکندگی استقراری در تپه های مختلف می باشد که از هزاره پنجم قبل از میلاد تا دوران اسلامی می باشد.
پیشینه مذهبی و انقلابی قلعه چندار
مردم چندار از شیعیان و ارداتمندان ساحت اهل بیت می باشند و این مسئله خود نشانه ایی است که می توان در مساجد ، امامزادگان و حسینیه های قدیمی آن مشاهده کرد.
برگزاری مجالس عزاداری و سوگواری در ماه محرم و مجلس تعزیه از سال های دور در این منطقه رایج بوده است.
یکی از مهم ترین نشانه های قدمت مذهبی و تشیع این منطقه مسجد جامع برغان می باشد .
این مسجد از جمله مساجدی می باشد که قبل از صفویان توسط پادشاهان شیعه در آن زمان بنا شد و بدون شک می توان گف تشیع اهالی چندار و روستاهای اطراف آن از همان دوران آغاز شد.
براساس مستندات موجود قدمت این مسجد حدود 800 سال می باشداین مسجد دارای محوطه ایی بسته دارای درختان تنومند و قدیمی می باشد که سایه بانی برای این مسجد شده اند .
از قدیمی ترهای چندار نقل است که : 300 قبل از احداث مسجد ، درختان در آن منطقه وجود داشته اند و براساس مندرجات روی سر در این مسجد به دستور «کیومرث» از ملوک رستمدار طبرستان احداث شده است .
«کیومرث» از سلسله پادوسپانان و مرکز حکومتش نزدیک به شهر نور مازندران بود که به علت خوابی که در جوانی می بیند به تشیع می پیوندد و در همان سال ها به هنگام عبور از این روستا ، دستور ساخت این مسجد جامع را صادر می کند .
بزرگان متولد شده در چندار
چندار در خود علمای بزرگی داشته است مانند :
- آیت الله ملا محمد تقی برغانی (معروف به شهید ثالث)
- ملامحمد ملائکه برغانب (مرجع اصولین قزوین )
- آیت الله علامه ملا محمد صالح برغانی (بنیان گذار مدرسه صالحیه قزوین و مدرس برجسته حوزه علمیه کربلا و نیای چهارم دکتر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی)
- آیت الله سید احمد میرخانی (فقیه موسس دانشگاه)
مردم چندار در زمان انقلاب و جنگ
مردم مومن و انقلابی بخش چندار در دوران انقلاب با حضور پرشور در مراسمات راهپیمایی علیه رژیم ستم شاهی داشته اند و در دوران دفاع مقدس نیز به دلیل حضور چشمگیر در جبهه های حق علیه باطل در بحث پشتیبانی از نیروهای مسلح دفاع می کردند .
آمار شهدا در چندار
با توجه به اینکه اکثر خانواده شهدای بخش چندار در تهران و کرج زندگی می کنند و برخی از شهدا در شهرهای همجوار دفن شده اند آمار دقیقی در دسترس ما نیست .
ولی تعداد شهدای بخش چندار در دو دهستان برغان و چندار بالغ بر 120 شهید تخمین زده شده است .
تعداد رزمندگان بخش چندار که حدودا 75 نفر می باشند به درجه جانبازی نائل شده اند که 35 نفر از این عزیزان بالا 40درصد می باشد . حدودا 7 نفر از رزمندگان دوران دفاع مقدس از چندار هم جز آزادگان عزیز وطنمان می باشند .
پل قدیمی قلعه چندار
پلی به قدمت دو سلطنت که در چندار قرار دارد . در چندار روستایی به نام بانوان صحرا قرار دارد که در 1 کیلومتری جاده کردان قرار دارد .
روی روخانه این روستا در ارتفاه 1430 متری از سطح دریا پلی قدیمی وجود دارد که از دو چشمه ی طاق بزرگ و با یک طاق کوچک می باشد.
این پل از دوران صفویه در این منطقه احداث شده است تا اواخر دوره قاجار مورد استفاده قرار گرفته است.
به گفته مهندسان پرژه: پل از سنگ و ملاط ساروج ساخته شده است که با تیرهای چوبی بسیار قطور کلاف بندی و مستحکم شده است که روی آن با آجرهای قرمز تزئین شده است.
آب وهوای چندار
چندار یکی از روستاهای خوش آب و هوا و ییلاقی کرج می باشد که معمولا برای استراحت و گذراندن اوقات خوش ار آن استفاده می کند.
چندار چهار فصل است و در هر فصل جذابیت های خاص خود را دارد.
چندار یکی از روستاهایی است که مردم برای خرید ویلا در این منطقه استقبال زیادی می کنند .
زیرا از لحاظ امکانات زندگی و تفریحی و آب و هوایی منطقه بی نظیری می باشد .
ساکنین تهران و کرج در این روستا ویلا و باغ ویلاهایی را برای خود خریداری کرده اند و برای تعطیلات خود را به این منطقه می رسانند تا از طبیعت بکر و دست نخورده چندار استفاده کنند .
چندار دارای مناظر چشم نوازی است که معمولا برای عکاسی انتخاب می شود .
در چندار معمولا سفره خانه و رستوران هایی قرار دارد که از روستاها و شهرهای اطراف به این منطقه می آیند تا در آن ها لحظات خوشی را سپری کنند .
خرید ویلا در چندار
ساکنین تهران و کرج که در آلودگی شهری زندگی می کنند متقاضیان اصلی خرید ویلا و باغ ویلا در چندار می باشند زیرا چندار دارای آب و هوای بسیار خوبی است و می توان با خیال راحت از آلودگی و سرو صدای شهرهای شلوغ و بزرگ به این مناطق پناه آورد و روزها و ساعت های خوبی را برای خود ساخت .
لینک های کوتاه :